Praten over seksualiteit met je nieuwe partner

Vragen over seksualiteit komen vroeg of laat in elke relatie aan de orde. Je vraagt je misschien af: Wat is het juiste moment om met elkaar naar bed te gaan? Welke voorbehoedsmiddelen moeten wij gebruiken? Zal het liefdesleven met mijn nieuwe partner bevallen? Hier vindt je een antwoord op de belangrijkste vragen.

Wanneer is het juiste moment aangebroken?

Over het algemeen is het verstandig, niet meteen het bed in te duiken. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij elkaar.

Het antwoord op de vraag wanneer het juiste tijdstip om met elkaar naar bed te gaan gekomen is, verschilt uiteraard per persoon. Maar over het algemeen geldt toch: je moet er klaar voor zijn. Wanneer je twijfelt, kun je beter wachten.

Zoals bij alle vragen over seksualiteit geldt: praat met je partner. Het is niet de bedoeling dat een van beiden zich overrompeld voelt. Het kan natuurlijk zo zijn, dat je niet de behoefte voelt, met je geliefde te praten over seksualiteit. Bij veel koppels is dat ook niet nodig, aangezien beide aanvoelen wanneer het ogenblik daar is.

Welke voorbehoedsmiddelen kan ik het beste gebruiken?

Je hebt besloten voor het eerst met je partner naar bed te gaan, en dient te besluiten welke voorbehoedsmiddelen je gaat gebruiken. Hoe heb je je in vorige relaties beschermd? Wat vond je prettig en wat niet? Je nieuwe partner heeft waarschijnlijk ook een mening over dit onderwerp. Schrik er niet voor terug, de kwestie aan te snijden. Ook het advies van een kenner kan een helpende hand bieden. Vrouwen kunnen bij hun gynaecoloog professioneel advies inwinnen over de voor- en nadelen van de verschillende voorbehoedsmiddelen en vervolgens de methode die de voorkeur verdient met hun partner bespreken.

Afgezien van de anticonceptie dienen twee mensen aan het begin van de relatie in ieder geval een condoom te gebruiken. Op een later tijdstip is het een optie beiden een SOA- en HIV-test te laten doen, om daarna zorgeloos van elkaar te kunnen genieten.

Bent u op elkaar ingespeeld?

Wanneer overeenstemming is bereikt over het tijdstip en de te gebruiken voorbehoedsmiddelen, kunnen jij en je partner het liefdesleven met elkaar verkennen. Het is mogelijk dat jij en je geliefde in bed elkaar meteen goed aanvoelen en een uitstekend seksleven hebben.

Bij vele koppels is dit echter niet het geval. Het komt vaak voor, dat de eerste seksuele ervaring in een nieuwe relatie onbeholpen en onsuccesvol is. Veel mensen moeten eerst aan elkaar wennen, voordat zij zich helemaal kunnen laten gaan. Het gebrek aan intimiteit, die met een nieuwe liefdesrelatie gepaard gaat, veroorzaakt onzekerheid, dat remmend kan werken. Geef jezelf en je nieuwe partner genoeg tijd om aan elkaar- en aan de nieuwe relatie te wennen.

Ook hierbij is het belangrijk, met je partner te praten over seksualiteit. Zeg hem of haar open eerlijk, wat je fijn vindt en wat niet. Je nieuwe partner zal je dankbaar zijn, want je kunt er vanuit gaan dat hij of zij graag een goede partner in bed is. Wanneer je nieuwe geliefde ook zijn of haar voorkeuren duidelijk maakt, dien je dat niet als kritiek op te vatten. je partner wil je alleen zeggen wat hij of zij fijn vindt. Je wordt niet persoonlijk bekritiseerd.

Met elkaar praten over seksualiteit is het belangrijkst voor een goed seksleven waarin je je op je gemak voelt! Deins er nooit voor terug. Je zult merken, dat je je zekerder voelt wanneer je je vragen open met je geliefde bespreekt.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie